A céges fotózás a modern üzleti élet része

céges fotózás

A céges fotósok olyan szolgáltatást nyújtanak, aminek népszerűsége és kereslete napról napra nő, hiszen a céges fotózás hasznos minden vállalkozásnak. Ez nem meglepő, hiszen a jó minőségű fotók jelentős hatással vannak a vállalatról alkotott imázsra és a sikeres fejlődésére. Ugyanakkor, sokaknak a céges fotózás kifejezés még mindig valami titokzatos és érthetetlen fogalom.

Néhányan közülük teljesen mást jelentést látnak bele. A vállalati fotózás a modern üzleti élet elengedhetetlen attribútuma. Mindenekelőtt érdemes megérteni, hogy pontosan mit takar. Nagyon fontos, hogy ne keverjük össze ezt a fajta fényképezést a céges rendezvény fotózással, mert a meglehetősen hasonló elnevezések ellenére, ezek a fogalmak teljesen eltérőek.

A céges fotózás nem más, mint egy külső helyszínen vagy az ügyfél irodájában történő felvételek készítése, ami magába foglalja a vállalat alkalmazottainak vagy vezetőségének megörökítését. Ezzel szemben, a céges rendezvény fotózás a vállalat által tartott különböző rendezvényeken, tehát nem az irodában, történő eseményekről szóló tudósítást jelent, aminek eredményei egyfajta, elsősorban belső felhasználásra szánt fotóriportot alkotnak.

Eltérőek a céges fotósok feladatai

Manapság sok vállalatnak van szüksége arra, hogy saját weboldalakat és közösségi médiát üzemeltessen, amihez nagy segítséget jelent a céges fotósok szolgáltatása. A minőségi tartalom létrehozásához jó képekre van szükség, amiken mindenekelőtt a vállalat alkalmazottai szerepelnek. Ez a megközelítés növeli a szervezetbe vetett bizalmat és az ügyfelek lojalitását.

A vállalati fényképezés megtervezésekor nagyon fontos, hogy mindkét fél, az ügyfelek és a velük együtt a céges fotósok is megértsék, miért van szükség a fotókra és miként fogják felhasználni azokat. Ez nagyban meghatározza a fotózás irányát és a használt felszerelést. A céges fotózások a sajátosságokat tekintve nagyban különböznek egymástól. A munkavállalók fotózása szolgálhat a weboldalon egy rész kialakításához, a legjobb alkalmazottak részhez vagy a személyes aloldalak létrehozásához.

Másik lehetőségként, a közösségi hálózatokon való közzétételhez is szükség lehet rá. A vezetők portré fotózása a közösségi hálózatokon, vállalati magazinokban és egyéb médiumokban való publikációkhoz is történhet. Gyakori még, hogy a céges fotósok szolgáltatására a kiadványok, katalógusok és egyéb nyomtatott termékek miatt számítanak.

Gyors reflexeket igényel a rendezvényfotózás

A rendezvényfotózás a riportfotózás egy fajtája. A beállított fényképezéssel ellentétben, itt az események gyorsan és néha kiszámíthatatlanul alakulnak. Az egyedi pillanatok megörökítéséhez a fotósnak képesnek kell lennie arra, hogy elkapja ezeket. Őzse Attila rendelkezik ezzel a képességgel. Ha bármilyen üzleti esemény megörökítésére tőle rendel rendezvényfotózás szolgáltatást, biztos lehet benne, hogy minden érdekes és fontos pillanatot megörökít. Azt szeretné, hogy minden tökéletes legyen?

Ehhez az üzleti találkozó fotózásának részleteiről még a kezdés előtt beszélni kell a fotóssal. Magyarázza el, hogy miért van szüksége képekre! Reklámban, prospektusokban, közösségi médiában vagy vállalati kiadványokban való megjelentetés céljából? Az előzetes konzultáció során világosan meg kell határozni a rendezvényfotózás céljait és célkitűzéseit. Feltárni a versenyelőnyöket és a jövőre vonatkozó terveket, beszámolni a munkatapasztalatról és az innovációkról? A rendezvényfotózás különlegessége, hogy itt nem szükséges pózolni a fotósnak.

Egy igazi profi maga veszi fel a kulcsmomentumokat, miközben ragaszkodik a történések bizonyos kronológiájához. Ahhoz, hogy ne maradjon le a fontos részletekről és a kamera lencséjén keresztül is meglássa a különleges pillanatokat, villámgyors reakcióra van szüksége. Őzse Attila esetében ez is adott.

Kiemelt pillanatokat örökít meg a rendezvények fotózása Budapest cégeinél

A rendezvények fotózása Budapest területén is a fotográfia legváltozatosabb típusának számít, ami számos releváns műfajt ötvöz. Fő célja a meglátás és a megörökítés. Meglátni azokat a pillanatokat, amelyek a legélethűbben tudják átadni az esemény hangulatát és feltárni annak dinamikáját, megörökíteni a jelenlévők érzelmeit.

A rendezvények fotózása Budapest üzleti életében fontos szerepet tölt be. Ennek köszönhetően, bármilyen vállalati és kulturális eseményt, évfordulót vagy ünnepséget lehet fotózni. Ebben az esetben a fotós minden eseményt úgy tükröz, ahogyan ő maga látja, tudatában annak, hogy a fényképet a nyilvánosságnak fogják bemutatni. Bár úgy tűnik, hogy itt minden rendkívül egyszerű, de valójában aprólékos munkáról és különleges szakértelemről van szó.

Minden eseményről fotóriportot kell készíteni, hogy egy olyan személy, aki nem volt ott, megértse mindannak a lényegét és logikáját, ami történik. A rendezvények fotózása Budapesten meglehetősen széles alkalmazási területtel bír. Lehetőséget ad arra, hogy az ott lévők emlékezzenek és nevessenek az eseményen történt vicces pillanatokon és érdekességeken, újra átéljék az örömteli érzelmeket, elmerüljenek a laza, kötetlen hangulatban és felidézzék az elmúlt események emlékét.

Author: seditor